Nak ingatkan kat semua pengunjung yang sudi blogwalking kat sini tolong tekan tajuk kat dalam entry ni dulu.. ok?kalau tak, dia tak loading normal.. Thanks.. ^^
Assalamualaikum ^^ Thanks sudi singgah.. jangan lupa tinggalkan jejak kat chatbox senang see^^ ada masa Mayra singgah your's blog.. ok? ^^

Ahad, 21 Disember 2014

KitA Usaha ALLAH bagi..

Assalamualaikum Warahhmatullahhiwabarokatu..

Allahumma Sollia'la Saiyidia Muhammad Waa'la alihi Wasohbihi Wassalam..


Apa KhAbar semua?
Sihat?
Alhamdulillah..^^

Mayra ? Sihat?

Alhamdulillah^^ Masih diberi nikmat.. masih diberi peluang untuk menghadapnya 
saban waktu, saban hari... ^^

Apa kena mengena hari ni dengan tajuk 'Kita Usaha Allah bagi'?

Nak tahu?
Tak nak bagitahu! :P

Macam apa jer.. [hehe]




Cer semak kalender Cik Kak, Cik Adik manis.. 0_0

22.12.14
P_3 


Kita punya keputusan....................... 
NAk tahu?
x boleh tahu semua.. ^^

Kita bagi klu jer..
Alhamdulillah lulus! Syukur! AllahuAkbar.! Allah Maha Besar..


Mayra sedih T________________________T T_T
Sedih sikit jer :P 

pastu abang cakap ..





" Apa yang kita usaha , itu yang Allah bagi.. Allah bagi setimpal dengan usaha kita ."


pastu dia sambung lagi 

"Kalau kita kata 
'susah laa abang jangan nak sama kan result saya ngan abang  ! 
Saya PT3.. Abangkan PMR..!' 
Kalau org lain boleh jawab dengan baik.. siap dapat straight A.
Asal kau tak boleh?
Allah bagi IQ sama pandai !"






Then aku pun muhasabah diri aku balik..
Ada betul jugak apa yang abang aku kata.. 

Pastu?
x nak citer rahsia :P ^^


The Moral of the story..
Jangan salahkan takdir.. jangan menunding jari kesana kesitu..!
Sebenarnya ianya berbalik pada kita. 


# Take a note 

Wallahua'lam..





0 comments:

Chrome Pointer